Groen Torhout tevreden over het behaalde resultaat, maar betreurt de gang van zaken bij de coalitiegesprekken

26 Oktober 2018

Groen Torhout tevreden over het behaalde resultaat, maar betreurt de gang van zaken bij de coalitiegesprekken

Groen Torhout behaalde in deze verkiezingen een fantastische resultaat!  

Nadat men maandenlang insinueerde dat er niet eens een volle lijst gevormd zou worden, verrasten ze de andere partijen met een verdubbeling van zetels! Een duidelijk signaal van de Torhoutenaren! CD&V bleef echter de (nipte) absolute meerderheid behouden en was aan zet voor de vorming van het bestuur. Het was een voor de hand liggende keuze van CD&V om de kleinste partner, sp.a, erbij te nemen en zo zelf de meeste schepenambten te behouden.

Toch betreurt Groen deze gang van zaken. Na een verkenningsronde was immers duidelijk gebleken dat het water niet diep was, maar er werd helaas nooit meer teruggekoppeld, zoals nochtans beloofd. Groen betreurt dit gebrek aan respect en eerlijke communicatie. CD&V kiest niet voor een sterke meerderheid en luistert op die manier niet naar de kiezer en hun achterban van jong CD&V die duidelijk voorstander waren van een coalitie met Groen. 

De afgelopen 6 jaar heeft Groen echter duidelijk aangetoond dat vanuit de oppositie ook verwezenlijkingen mogelijk zijn. We hebben in onze ploeg een mooie mix van ervaring, jong talent en kwaliteit. We zullen in onze eigen stijl verder werken vanuit de oppositie: positief waar mogelijk, maar constructief kritische waar nodig!