Al meer dan een jaar permanente ‘kleine’ wateroverlast aan de Brildam: eindelijk een oplossing in zicht!

18 April 2015

De schepen belde onmiddellijk naar de technische dienst met de opdracht dit probleem op te lossen. Een maand later was nog niets veranderd.

Een jaar geleden (ergens oktober 2013) meldde Groen Torhout tijdens de zitdag aan schepen van openbare werken Eddy Deketelaere dat er al een hele tijd voortdurend water liep uit een van de putjes ter hoogte van de spoorwegonderbrugging aan de Brildam.    

(Terzijde: dit was vroeger ook al het geval geweest. De toenmalige werkleider van de stedelijke technische dienst – een zeer handige Harry – zorgde voor een soort overbrugging naar de riolering. Het probleem was opgelost. Nu dus niet…)    

De schepen belde onmiddellijk naar de technische dienst met de opdracht dit probleem op te lossen. Een maand later was nog niets veranderd. Ons gemeenteraadslid Jos Bruynooghe dus opnieuw naar de schepen en hij opnieuw direct een telefoontje naar de technische dienst: dit moest opgelost worden.   Toen in mei 2014 het water nog altijd uit het putje liep, hebben we dit probleem gemeld tijdens de gemeenteraadszitting. Opnieuw werd ons beterschap beloofd. 

Opnieuw gebeurde niets.  

Je zal als voetganger daar maar passeren net op het moment dat er een wagen voorbij komt… Je zal er straks als fietser maar rijden als het begint te vriezen…   Wonder boven wonder, na de gemeenteraadszitting van 29.09.’14 kwam schepen Deketelaere ons het heuglijke nieuws melden dat de oplossing nu echt in zicht is. Na onderzoek door de technische dienst, blijkt dat het water niet uit het putje komt, maar vanuit de bodem naast het putje! Enkele klinkers zijn trouwens al aan het verzakken. Ergens is er een lek. Een gespecialiseerde firma zal dit nu ter plaatse onderzoeken en herstellen. Als gemeenteraadslid moet Jos al een jaar blijven aandringen voor het oplossen van een eenvoudig technisch probleem. U kan zich ongetwijfeld voorstellen welke druk wij van Groen moeten uitoefenen om serieuze problemen te doen oplossen…

Gelukkig hebben we een degelijk uithoudingsvermogen!