Wie wint de Groene pluim 2023?

10 September 2023

Wie wint de Groene pluim  2023?

De ‘Groene Pluim’ is een prijs die we jaarlijks toekennen aan een persoon, een firma of een vereniging die zich verdienstelijk inzet voor een warme en duurzame samenleving.

Wij nomineren jaarlijks drie verdienstelijke projecten. De Torhoutenaar
beslist wie uiteindelijk de Groene pluim in ontvangst mag nemen.

 

Jong Natuurverkenners


Jongeren tussen acht en zestien jaar oud die gebeten zijn door het gezoem van bijen, de weelderige bloei van planten en het gefladder van vogels komen één keer per maand samen in het Groenhoevebos.

Nadat ze op expeditie trokken in het bos is er steeds ook tijd voor een spel in Torwoud. Het inschrijvingsgeld wordt gebruikt om een stuk bos of jonge natuur aan te kopen en te beschermen.
Jong geleerd, oud gedaan: natuurbeleving op jonge leeftijd wakkert de liefde voor de natuur aan voor de rest van hun leven.

Deze jonge natuurliefhebbers
hebben alvast ons hart
gewonnen!

 

 

 

Fietsbieb Torhout


 De Fietsbieb - een project van beweging.net – is een deelsysteem van kinderfietsen op basis van onderling   respect, vertrouwen en solidariteit. Door de inzet van vrijwilligers kan je kinderfietsen goedkoop lenen.

 Voor een abonnement van €20 en een waarborg van €20 kan je één jaar lang een kinderfiets gebruiken.
 Tijdens dat jaar mag je die fiets bovendien inruilen voor een grotere exemplaar of een ander model uit hun   aanbod. Fietsen wordt zo toegankelijk voor iedereen, ook met een kleiner budget.

 Bovendien moedigt dit project hergebruik aan. Wij zijn fan!

 

 

 

De Elzenhoeve


Op beleefboerderij De Elzenhoeve worden biologisch groenten, kruiden en bloemen geteeld. De kraak verse producten kan je verkrijgen in de hoevewinkel of op de wekelijks Torhoutse markt. Op hun zomerterras is het heerlijk zitten en kan je genieten van een biologisch of lokaal hapje en drankje. De Elzenhoeve staat open voor iedereen. Deze Torhoutse parel is het ontdekken waard!

Jij kan je stem hier uitbrengen.
Stemmen kan tot en met zaterdag 28 oktober.


Wees alvast welkom op de uitreiking van de Groene pluim op 
zondagmorgen 29 oktober om 11 uur in de kinderboerderij
d’Oude Smelterij (Ieperse Heerweg 5 in Torhout)