Verlenging Torhoutbon?

08 April 2021

Verlenging Torhoutbon?

De horeca – Torhoutbon: een goed initiatief dat verlengd en verruimd mag worden!

Onze horeca heeft het in deze coronatijden keihard te verduren. Daarom heeft het lokaal bestuur de Torhoutbonactie voor de horeca in het leven geroepen. Alle Torhoutenaren die tussen 26 oktober en 31 december een Torhoutbon kochten, ontvingen 20% extra koopwaarde om te besteden bij de Torhoutse horecazaken.

Een goede zaak voor de aangesloten horecazaken; zeker als die via take away kunnen werken. Het lokaal bestuur bevestigde ons ook dat alle horecazaken op de hoogte zijn gebracht van de actie.

Voor de horeca die niet vlot take away konden organiseren, kon de horeca-Torhoutbon ook gebruikt worden eens de horeca weer open zou gaan, maar de extra waarde van de Torhoutbon is slechts geldig tot woensdag 31 maart. Dit betekent dat er heel wat burgers hun horeca-Torhoutbon al zullen hebben gebruikt om – terecht – van die meerwaarde te kunnen genieten. En de horeca blijft bloeden. Wanneer zullen ze mogen open gaan? Dat is nog steeds onzeker. Toch kunnen we als stad al steun geven aan onze lokale horeca.

Wij vragen dan ook aan het lokaal bestuur om deze incentive te herhalen en om de geldigheid van de extra waarde van de nog in omloop zijnde horeca-Torhoutbonnen nog te verlengen tot minimum eind augustus.

Wij vragen ook extra steun voor de horecazaken die geen take away konden aanbieden (omwille van uiteenlopende redenen zoals geen geschikte infrastructuur, te veel kosten moeten maken om dat op te starten, …) door voor hen een nieuwe bon uit te geven (bv. enkel 20% op drank) tot eind augustus of zelfs eind september (afhankelijk van het moment waarop de horeca weer zal kunnen openen). Zo is er meer evenwicht tussen take away en non-take away, want de laatsten konden minder tot niet profiteren van de eerste horeca-Torhoutbon, gezien ze niet konden openen. Nu is de meerwaarde-actie afgelopen en hebben gewone café’s die weinig tot geen take away (konden) organiseren, niet evenredig van de steun kunnen genieten. Met een 2de incentive en aandacht voor de 2 soorten horeca geven we onze lokale horeca de steun die ze verdienen.

Vragen

Is het lokaal bestuur bereid om:

  • de Torhout-horecabon een 2de keer te lanceren
  • de extra waarde van de nog in omloop zijnde horecabonnen te verlengen
  • een nieuwe bon uit te geven die ook voor de non take away horeca een extra steun geeft, eens ze open mogen?