Groene denkdag en boekvoorstelling covoorzitter Jeremie Vaneeckhout

25 Juni 2022

Groene denkdag en boekvoorstelling covoorzitter Jeremie Vaneeckhout

Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland wil hij samen met de bewoners daar de schouders onder zetten. Want alleen kan je echt wel minder dan met velen. Dat klinkt volgens ons alvast bijzonder relevant voor ons Torhout dat te midden van het Houtland ligt!

Denkdag

Groen Torhout nodigt u uit op 9 juli in Ten Walle om kennis te maken met de mensen achter Groen Torhout. Sommigen kent u misschien al, anderen nog niet en op 9 juli kan daar verandering in komen, want dan houden we een eerste brainstormdag over onze stad, de plek waar we wonen, waar we toch vaak vertoeven. 

We starten in de namiddag om 15u. met een hapje en een drankje. 

Van 16u. tot 18u. is het brainstorm – time waarin we over verschillende onderwerpen van gedachten gaan wisselen.  

Om 18u. zorgen we voor een broodjesmaaltijd. Dan is het tijd om gezellig samen te eten.

 

Boekvoorstelling

Jeremie trok op roadtrip door het Vlaamse platteland om te luisteren naar de mensen, want ‘de politiek in Brussel’ liet de Vlaamse dorpen veel te lang links liggen. Het resultaat van dat luisteren is een boek met 12 werkpunten om een beter beleid voor het platteland te bekomen. Vertrekkend vanuit de kracht van het platteland wil hij samen met de bewoners daar de schouders onder zetten. Want alleen kan je echt wel minder dan met velen. Dat klinkt volgens ons alvast bijzonder relevant voor ons Torhout dat te midden van het Houtland ligt!

Vanaf 19u.30 zetten we de zaal opnieuw klaar want om 20u. verwelkomen we Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout  die zijn boek 'Vergeten land' komt voorstellen.

De toegang is gratis voor Groen leden, niet-leden betalen €5. Ben je nog geen lid, maar wil je wel lid worden? Rep je dan snel naar https://www.groen.be/doe_mee_word_lid

 

Waar staan we nu met Groen Torhout? 

We mogen stellen dat we goed gewogen hebben op de vorige lokale verkiezingen in 2018. We behaalden een stevig resultaat met 14,5% van de stemmen. Dat vertaalde zich in 4 gemeenteraadszetels én we zitten niet stil. 

Onze gemeenteraadsleden werken heel hard en komen heel vaak tussen in de gemeenteraad, dienen eigen voorstellen in, die soms ook effectief worden opgenomen in het beleid. We stellen ons positief kritisch op: heel kritisch als we vinden dat bepaald beleid niet goed is, ondersteunend als we beslissingen een goede zaak vinden. Iedereen die wil, kan dit ook zelf nagaan want de gemeenteraden zijn online te beluisteren op de website van onze stad. 

We doen niet aan politiek om de krant te halen, wel om het leven in onze stad steeds beter te maken! We stellen vast dat veel van onze programmapunten verwezenlijkt worden. Dat betekent dat we wegen want toen ons verkiezingsprogramma er nog niet was, zaten die punten niet in het beleidsplan. Door ons programma heeft de bestuursploeg veel van onze punten (soms helemaal, soms gedeeltelijk) in het beleid opgenomen. Natuurlijk is zelf beleid maken nog beter…

Maar dat is nog niet aan de orde nu. 

We kijken er naar uit om u te ontmoeten.

Gelieve vooraf in te schrijven door een mail te sturen naar [email protected] tegen ten laatste 1 juli en vermeld of u naar de brainstorm komt, blijft eten en/of naar Jeremie komt.