Uitgestelde koffie

20 April 2021

Uitgestelde koffie

Want met een vleugje solidariteit en menselijkheid maken we een warm verschil voor Torhout

Op 17 oktober 2020 hebben Jong Groen en Groen Torhout tijdens de internationale dag voor de uitroeiing van de armoede actie gevoerd. Samen met verschillende lokale handelaars zoals Sherlock, Kroeton, IzyCoffee en de Foelard hebben we een eerste stap gezet.

We geloven in het project van de uitgestelde koffies.Het principe is heel simpel: je bestelt één koffie, maar betaalt voor twee.Op deze manier is er een koffie beschikbaar voor iemand die het minder breed heeft. We hopen met Jong Groen Torhout dat onze vier gemeenteraadsleden dit initiatief opnemen en meenemen naar de gemeenteraad. Zo kan er over de partijgrenzen heen gewerkt worden aan de armoedeproblematiek in Torhout. We beseffen alvast de beperkingen van het systeem. We staan dus zeker open voor gesprekken met ervaringsdeskundigen en experten om dit initiatief te optimaliseren.

Indien we het sociaal huis in dit project betrekken, kunnen we hopelijk dit in Torhout geheel integreren en uitbreiden. Weliswaar enkel voor de handelszaken die het wensen. Er is zeer veel mogelijk en het kan velen helpen bij het uitbreiden van hun sociaal netwerk.

Na alle eenzaamheid tijdens de coronacrisis kan het ons allen vooruit helpen.

Wouter Ocket