Meer Torhoutbon

13 November 2021

Meer Torhoutbon

25 procent extra koopwaarde bij aankopen in die zaken die getroffen worden door de stadskernvernieuwing en de verhuis van de woensdagmarkt.

De Torhoutbon is een initiatief van het lokaal bestuur. De geschenkbon is geldig in 135 deelnemende Torhoutse handelszaken en heeft als doel de lokale economie een extra duwtje in de rug geven.

De Torhoutse handels- en horecazaken hebben het hart te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom wou het bestuur de Torhoutenaars extra motiveren om lokaal te kopen. Dit deed ze met een nieuwe actie. Tot eind september 2021 kreeg je bij elk gekochte Torhoutbon twintig procent extra koopwaarde om te besteden in de deelnemende Torhoutse handels- en horecazaken.

Die actie bracht in tijden van corona veel handelaars enig soelaas. Voor veel handelaars en horeca-uitbaters op en rond de markt echter zijn de zware tijden nog lang niet voorbij. Heel wat zaken worden tenslotte zwaar belast door de stadskernvernieuwing. De actuele bedrijvigheid op de markt schrikt klanten af en brengt dus grote zorgen met zich mee. Daarbovenop komt de verhuis van de wekelijkse woensdagmarkt naar de parking van het stedelijk zwembad wat opnieuw een streep door de rekening is voor veel handelaars.

Naar onze mening is het tijd om gericht die handelszaken te ondersteunen op en rond de markt. Daarom vraagt Groen Torhout naar een aanpassing van de intussen afgelopen twintig procent meerwaarde actie op de Torhoutbon. Wij pleiten voor 25 procent extra koopwaarde bij aankopen in die zaken die getroffen worden door de stadskernvernieuwing en de verhuis van de woensdagmarkt. Wij stellen voor om die actie te laten lopen zolang de werkzaamheden op de markt duren.