Torhout kermis - enkele bedenkingen

16 September 2019

Waarom we niet op bepaalde dagen van de kermis een prikkelarme kermis?

  • Het opstellen van de kermis start altijd heel vroeg.  Doordat deze attracties al zo lang op onze markt kunnen staan, maakt de lokale middenstand toch serieus minder omzet. Terwijl wij gehoord hebben dat de attracties sneller gebouwd kunnen worden dan in twee dagen. Er wordt gesproken over een periode van 5 uur. Dit geldt waarschijnlijk niet voor elke attractie, maar als we al van twee naar één dag kunnen gaan zouden we onze lokale middenstand vanop de markt toch weer een stapje voorruit helpen. Daarnaast kan niemand ontkennen dat elk stapje vooruit een reuzensprong is voor onze lokale economie.
  • Waarom was het tijdens de openingsuren van de kermis op woensdag aan de burg verkeersvrij en op andere dagen niet? Bij een kermis horen onze kinderen in veilige omstandigheden te kunnen genieten. Dit was toen absoluut niet veilig.
  • Tussen verscheidene attracties was er een grote vrije ruimte. Als dit het gevolg is van afzeggingen, kan men dan geen herschikking doen? 
  • Hoe staat het met het verbruik van de attracties?  Betalen ze per kilowatt uur betalen of dmv. een forfaitair bedrag?

Ten slotte willen we nog eens een belangrijk aspect aankaarten voor de toekomst. Het prikkelarm vuurwerk voor onze dieren was een schot in de roos. Toch maakten we ons de bemerking dat als we voor onze dieren het prikkelarm vuurwerk organiseren, waarom we niet op bepaalde dagen van de kermis een prikkelarme kermis kunnen organiseren voor bijvoorbeeld kinderen met ASS?

 

Bavo Parmentier