Nieuwe looproutes in Torhout

24 April 2023

Nieuwe looproutes in Torhout

Torhout heeft verschillende troeven voor de lokale sporter. Eén van de meest voorkomende en gemakkelijkste sport om uit te voeren is lopen. We hebben onze plaatselijke atletiekclub die fantastisch werk levert, maar zo zijn er in Torhout ook heel wat hobby lopers.  

Foto: www.nfbo.be

Wij stellen voor om nieuwe Hardlooproutes in Torhout te leggen. We hebben al een mooie route in Groenhove en bij de atletiekpiste, maar Torhout is groot en mooi genoeg om dit over het gehele grondgebied te doen. Verschillende afstanden bv 5, 10, 12, 16, 21 km moeten mogelijk zijn. Iedere route kan een eigen naam krijgen vb. een bekende Torhoutse sporter. We denken aan actieve atleten, maar ook aan sporters uit het verleden. Zo komen volgende namen bij mij naar boven:

  • Joerie Vansteelant (Wereldkampioen duatlon)
  • Marc Borra een van de beste hoogspringers ooit in België
  • Maité Beernaert: Jeugd Olympisch kampioen verspringen
  • Greet Meulemeester: Voorzitter van Houtland atletiekclub en was zelf een belangrijke atlete bij de werpnummers in België
  • Kris Coddens Crossduatlon/Crosstriatlon
  • Tom Compernolle Duurloper

Natuurlijk moet dit in samenwerking met de sportraad bekijken worden, maar onze suggesties heb je alvast.

Hopelijk wordt dit idee meegenomen en uitgewerkt. Het kan een motivatieboost zijn voor de Torhoutenaar om meer te bewegen. Zo kwam er vorige maand nog een artikel op de VRT nws site dat een kwart van de Vlamingen te weinig beweegt. Daarnaast zitten we ook te lang op een dag. Het is dan ook onze taak als lokale overheid om mensen de kansen aan te reiken om veilig en aangenaam te lopen.