Leven zonder auto

01 Mei 2017

Leven zonder auto

Leven zonder auto? Ondenkbaar voor veel mensen maar niet voor de Torhoutse Isabelle Deroey. Isabelle werkt als verpleegkundige in het AZ St-Jan in Brugge. Via een collega zag ze dat het mogelijk is om werken in ploeg te combineren met het nemen van de fiets en het openbaar vervoer.  

Isabelle houdt er sowieso niet van om het keurslijf van de maatschappij te volgen en besloot om haar wagen stap voor stap te mijden. Wat bleek? Isabelle kreeg een groter gevoel van vrijheid. Ze begon nog meer te bewegen, te genieten van de natuur en van de kleine dingen des levens. Leven zonder wagen, vergt wel flexibiliteit (dagelijks kleine boodschappen doen, vroeger vertrekken,  …) maar met de nodige creativiteit en fietswegenhulp kom je volgens Isabelle al heel ver.

De kinderen vinden het alvast super om dagelijks naar school te fietsen of om door de skeelerende mama in de kar geduwd te worden.  Isabelle is blij dat ze deze keuze heeft gemaakt, al weet ze niet of het om een definitieve keuze gaat. Heel af en toe heeft ze de afgelopen maanden de wagen gemist, maar de nadelen wegen lang niet op tegen de vele voordelen: financieel, efficiëntere tijdsbesteding, bewegen en minder zorgen.

Ondanks het onbegrip bij sommige mensen is Isabelle resoluut: onbekend maakt onbemind. Met de lente en zomer in aantocht heeft Isabelle er alvast nog meer zin in.