Het kruisbestuiversproject

03 Mei 2020

Het kruisbestuiversproject

Heb jij een liefde voor de wilde- en/of honingbij, bijenvriendelijke natuur? Dan ben jij de geschikte persoon die we zoeken!

Op 10 juli 2019 keurde het College het project Kruisbestuivers van Regionaal Landschap Houtland goed. Het project heeft als doel een coherent bijenbeleid en actieplan uit te werken over alle deelnemende gemeenten en omvat tevens een samenwerking tussen het Regionaal Landschap Houtland, Stad-Land-schap 't West-Vlaamse Hart, Inagro & Knokke-Heist als pioniersgemeente met als doel een volledig pesticide vrije gemeente te worden. Tijdens de duur van het project wordt er een budget beschikbaar gesteld, gaan experten bijen inventariseren en wordt er een bijenwandeling georganiseerd alsook een bijencursus. 
 

In 2020 plannen we om twee- tot driemaal samen te komen, daarna zal de frequentie ietwat verminderen afhankelijk van de noden bij het uitwerken van de opgestelde acties. Het eerste overleg - afhankelijk van de corona-maatregelen - vindt plaats op 4 juni 2020 om 19u in het stadskantoor, Aartrijkestraat 11B.

Zin om mee te doen, laat dit dan snel weten door te mailen naar [email protected]. Dit kan nog tot en met 25 mei 2020.