Fruits de Terre / Diner sur Terre wint de groene pluim
11 December 2020
De groene pluim van 2020 gaat in Torhout naar Fruits de Terre / Diner sur Terre.
Het creëren van huiselijke gezelligheid, het maken van duurzame keuzes is het handelsmerk van dit biologisch huiskamerrestaurant. In hun 400m² tuin kweken ze tot 200 verschillende gekende en minder gekende groenten- en fruitvariëteiten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zo brengen Annelies en Jeroen buiten, binnen op je bord.
Om plagen allerhande te lijf te gaan werken ze samen met de natuur en hanteren we de principes van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren. Ze krijgen daarbij hulp van onze gevleugelde en zoemende vriendjes.
Naast lekker smullen en moestuintips, kan je er ook terecht voor vegetarische workshops en lessenreeksen over permacultuur.
Wanneer een goede ‘klik’ is tussen buddy en deelnemer leidt dit bijna automatisch tot het openbloeien van mensen, het verkrijgen van zelfvertrouwen en de moed om te breken met het sociale isolement. De buddywerking brengt mensen samen en streeft naar een hechte en warme samenleving!