Fruits de Terre / Diner sur Terre wint de groene pluim

11 December 2020

Fruits de Terre / Diner sur Terre wint de groene pluim

De groene pluim van 2020 gaat in Torhout naar Fruits de Terre / Diner sur Terre.

Na een spannende kiesstrijd is het doek gevallen. De groene pluim van 2020 gaat in Torhout naar Fruits de Terre / Diner sur Terre.

Het creëren van huiselijke gezelligheid, het maken van duurzame keuzes is het handelsmerk van dit biologisch huiskamerrestaurant. In hun 400m² tuin kweken ze tot 200 verschillende gekende en minder gekende  groenten- en fruitvariëteiten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zo brengen Annelies en Jeroen buiten, binnen op je bord.
Om plagen allerhande te lijf te gaan werken ze samen met de natuur en hanteren we de principes van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren. Ze krijgen daarbij hulp van onze gevleugelde en zoemende vriendjes.
Naast lekker smullen en moestuintips, kan je er ook terecht voor vegetarische workshops en lessenreeksen over permacultuur.

https://www.dinersurterre.be/

Uiteraard hebben we ook de Buddywerking in de bloemetjes gezet, want ook zij verdienen een pluim voor hun bijdrage aan een meer sociale en warme samenleving!
Via een buddywerking in Torhout, wil men vrijwilligers, buddy’s in dit geval, koppelen aan kwetsbare mensen om deze te ondersteunen in hun dagdagelijkse leven. Zo kan je als buddy een kop koffie gaan drinken met iemand die nood heeft aan sociaal contact, een nieuwe inwoner van Torhout de weg wijzen in onze stad, Nederlands oefenen met een anderstalige, een minder mobiele persoon meenemen naar de markt, een gezin met mobiliteitsproblemen eens meenemen naar de speelpleinwerking, …

Wanneer een goede ‘klik’ is tussen buddy en deelnemer leidt dit bijna automatisch tot het openbloeien van mensen, het verkrijgen van zelfvertrouwen en de moed om te breken met het sociale isolement. De buddywerking brengt mensen samen en streeft naar een hechte en warme samenleving!
Herbeleef via deze link de voorstelling van de laureaten en de uitreiking opnieuw

Groene pluim video