Groene pluim 2020

31 Oktober 2020

Groene pluim 2020

Met de Groene Pluim zetten we een persoon of organisatie die werkt aan een meer sociale, gezonde, groene en warme samenleving in de kijker.

 

Fruits de Terre / Diner sur Terre.

Fruits de terre

Het creëren van huiselijke gezelligheid, het maken van duurzame keuzes is het handelsmerk van dit biologisch huiskamerrestaurant. In hun 400m² tuin kweken ze tot 200 verschillende gekende en minder gekende  groenten- en fruitvariëteiten zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Zo brengen Annelies en Jeroen buiten, binnen op je bord.
Om plagen allerhande te lijf te gaan werken ze samen met de natuur en hanteren we de principes van de permacultuur, een ecologisch duurzame en economisch stabiele manier van moestuinieren. Ze krijgen daarbij hulp van onze gevleugelde en zoemende vriendjes.
Naast lekker smullen en moestuintips, kan je er ook terecht voor vegetarische workshops en lessenreeksen over permacultuur.

https://www.dinersurterre.be/

 

Buddywerking

Buddywerking

Via een buddywerking in Torhout, wil men vrijwilligers, buddy’s in dit geval, koppelen aan kwetsbare mensen om deze te ondersteunen in hun dagdagelijkse leven. Zo kan je als buddy een kop koffie gaan drinken met iemand die nood heeft aan sociaal contact, een nieuwe inwoner van Torhout de weg wijzen in onze stad, Nederlands oefenen met een anderstalige, een minder mobiele persoon meenemen naar de markt, een gezin met mobiliteitsproblemen eens meenemen naar de speelpleinwerking, …
Wanneer een goede ‘klik’ is tussen buddy en deelnemer leidt dit bijna automatisch tot het openbloeien van mensen, het verkrijgen van zelfvertrouwen en de moed om te breken met het sociale isolement. De buddywerking brengt mensen samen en streeft naar een hechte en warme samenleving!

www.torhoutvrijwilligt.be

 

We nodigen jullie van harte uit voor de uitreiking op 29/11/2020 om 15 uur op onze facebookpagina.

Stemmen is niet meer mogelijk.