Groen Torhout haalt batterijen op aan jouw deur op zaterdag 17 mei

15 April 2015

Van 1 tot 31 mei binden niet minder dan 44 West-Vlaamse gemeenten (dat is 69 %) de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk batterijen in te zamelen.

TORHOUT doet mee aan de tweede editie van de BEBAT speelpleinwedstrijd!

De winnende gemeente krijgt een origineel en milieu-vriendelijk speelplein cadeau.

Groen Torhout wil een handje helpen om die prijs binnen te halen. Eén van de mogelijke plaatsen is o.a. de Warande dat zeker nog een extra speelplein kan gebruiken, maar eerst moeten we het speelplein binnenhalen. De locatie kan erachter worden bepaald want misschien zijn er nog andere plaatsen waar een speelplein meer dan gewenst is.

Hoe doen we dat?

Van 1 tot 31 mei binden niet minder dan 44 West-Vlaamse gemeenten (dat is 69 %) de strijd met elkaar aan om zo veel mogelijk batterijen in te zamelen.

Hoe help ik mee?

Ga thuis op zoek naar alle lege batterijen, accupacks en zaklampen. Ook herlaadbare batterijen zijn welkom.
Breng ze tussen 1 mei en 31 mei binnen in een BEBAT-inzamelpunt in je gemeente
OF leg ze klaar op 17 mei: Groen komt ze aan jouw deur ophalen en bespaart je de verplaatsing naar het BEBAT-punt! We starten op de markt om 8.30 uur en rijden via de Goede Herder (9.30 uur) naar Sint-Henricus (11.30 uur). We rijden dan terug naar het centrum via de Ieperse Heerweg, waar we lunchen op de kinderboerderij. Hierna rijden we naar de wijk Don Bosco (14.30 uur). Vandaar trekken we eventueel nog naar Driekoningen of – indien onze karren vol zijn – keren we terug naar de Markt, sowieso tegen 17u voor een persmoment. Als je wil zien hoeveel we ingezameld hebben, kom gerust een kijkje nemen.
De gemeente die het grootste gewicht* aan gebruikte batterijen heeft ingezameld, wint de speeltuin! Hoe meer batterijen je binnenbrengt, hoe meer kans onze gemeente dus maakt om de speeltuin te winnen. Bovendien worden alle ingezamelde batterijen, accupacks en zaklampen gerecycleerd door BEBAT. Je helpt dus niet alleen je gemeente maar ook de natuur!
* Het aantal kg wordt berekend in functie van het aantal inwoners. Zo heeft elke gemeente, ongeacht de grootte, evenveel kans om te winnen.

Eind juni worden de winnaars bekendgemaakt.