Fietsen zonder leeftijd

28 Maart 2018

Fietsen zonder leeftijd

Op fietsen staat geen leeftijd. Sommige ouderen en minder mobiele personen komen zelden buiten en raken in een isolement.  

'Fietsen Zonder Leeftijd͛ geeft het plezier van een eindje fietsen aan mensen die niet (meer) zo mobiel zijn. Deze mensen geraken weer wat verder en hun leefwereld wordt net dat tikkelt je groter.

Eenzaamheid verdwijnt. Spontaan komen er verhalen en een gezellige babbel met de vrijwilliger die hen vervoert. De fiets en de omgeving helpen ook om gesprekken tussen mensen met dementie, familie of vrijwilliger op gang te brengen.

De fiets van 'Fietsen Zonder Leeftijd' is geïnspireerd op de Indische riksja, met vooraan twee passagierszitplaatsen, een elektrische trapondersteuning, een overkapping en een warm en weerbestendig dekentje voor de passagiers.

Groen Torhout wil dat het OCMW hiertoe initiatief neemt. Uit een grootschalige enquête in opdracht van minister van Welzijn Jo Vandeurzen dat bewoners van woonzorg centra in West-Vlaanderen meer tevreden zijn dan elders. Een werkpunt in heel Vlaanderen is de dagbesteding van de bewoners .

Ook hier liggen nog groeikansen in Torhout. Deze Riksja kan hier een waardevolle aanvulling betekenen.

www.fietsenzonderleeftijd.be