Ons programma in vogelvlucht

Menselijker 

'Menselijker’ staat bij ons voor de kans om jezelf ontplooien in een vertrouwde, fijne omgeving waar je steeds op kan terugvallen.

 

 

 

 

Wij willen een zorgbeleid waar iedereen van kan genieten: ouderen, kinderen en jongeren, personen met een beperking of psychische kwetsbaarheid, nieuwkomers…

Iedereen moet zijn plekje vinden in onze stad. Wij willen de weg vrijmaken voor een laagdrempelig mobiel ontmoetingscentrum met tal van activiteiten op verschillende locaties. Daarvoor willen we de reeds bestaande lokalen gebruiken.

Onder het motto ‘zorgen voor elkaar’ moeten mensen kunnen aangeven wanneer ze zich zorgen maken om iemand uit de buurt.

 

Eerlijker

Een groene stad is een stad gemaakt voor en door de mensen. Wij dragen de Torhoutenaar op handen en luisteren naar zijn mening.

Wij dragen de Torhoutenaar op handen en luisteren naar zijn mening. In een toegankelijke stad op mensenmaat worden de beslissingen van onderuit gedragen.

 

Groen geeft de stad aan de inwoners zodat ze er ‘hun’ stad van kunnen maken. De stem van de Torhoutenaar moet gehoord worden en meetellen in beslissingen.

Mensen samen iets laten doen is één van de krachtigste vormen van participatie. Via wijkbudgetten ondersteunen wij actief burgerinitiatieven.

De overheid moet beter bereikbaar zijn. Wij willen gebruiksvriendelijkere openingsuren van het gemeentehuis. Dat kan al door het gemeentehuis één avond in de week open te houden.

 

Gezonder

Een gezonde stad is een veilige stad waar het aangenaam vertoeven is. Iedereen kan er naar hartenlust wandelen, spelen, fietsen en zich amuseren.

 

 

 

Bij de stadskernvernieuwing gaat Groen voor een stad op maat van de zwakke weggebruikers. Het centrum moet een veilige en aangename ruimte worden om te winkelen, te spelen en te ontspannen.

Wij willen schoolstraten invoeren waar mogelijk, zodat onze kinderen op een veilige manier naar school kunnen fietsen.

Groen wil de leegstand in de stad aanpakken en de lokale handel opnieuw laten bloeien. De slogan van Torhout moet werkelijkheid worden.